30 Ekim 2009 Cuma

Karbon siyahı fabrikasına 100 kişi alınacak

Muş'un Hasköy ilçesinde kurulacak fabrikada, atık lastiklerden karbon siyahı üretilecek.

TEKEL depolarından bir tanesini Ahmet Haşim Kocaman ve ortaklarına kiraya verdik. Bu depo, karbon siyahı üretim fabrikası olarak kullanılacak

“Karbon siyahı üretiminde kullanılacak makineler geldi. Bu makinelerin monte edilmesi ve fabrikanın üretime başlaması için 3-4 ay gibi bir süreye ihtiyaç var. Bu süreden sonra fabrika faaliyete geçecek ve üretime başlanacak. Karbon siyahı fabrikasında 100 kişi istihdam edilecek.”


İş adamı Ahmet Haşim Kocaman da, 3-4 ay gibi bir süre içerisinde montaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından faaliyete başlayacak fabrikada, ömrünü tamamlamış atık lastikler işlenerek karbon siyahı üretimi yapacaklarını söyledi.

Büyük bir çoğunluğunu, karayollarında kullanılan araçlara ait olanların oluşturduğu atık lastiklerle ilgili problemlerin her geçen gün biraz daha arttığını ifade eden Kocaman, şöyle dedi:
“Ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerinin fazlaca olması, bu lastikleri atık konumuna sokuyor. Ayrıca, çevre kirliliğine sebebiyet vermekte ve insan sağlığını da olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu sorunları ortadan kaldırmanın önemli yollarından biri atık lastiklerin yeniden işlenerek, geri kazanılması ve yeni uygulamalarda kullanılmasıdır. Burada gerçekleştireceğimiz faaliyet ile hem bu soruna çözüm bulacağız hem de üretim yaparak Muş ilinin ekonomisine olumlu katkı sağlayacağız.”

Karbon siyahı, kauçuk sanayiinde, matbaa mürekkebinde ve boyalarda renk verici olarak kullanılıyor.

Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder