27 Kasım 2009 Cuma

Turizm 8 bin kişiye iş sağlayacak

Rakam 12 bine çıkacak
Turizmciler önümüzdeki ay başlayacak yeni sezondan umutlu. Yeni Para dergisinin bu haftaki kapak haberine göre, 125 tesis ilk etapta 8 bin kişiye yeni iş imkanı sunacak. Bu rakamın sezon başladıktan sonra 12 bine ulaşması bekleniyor. Yeni sezon girişimcilere de fırsatlar sunuyor. Buna otellerin bünyesinde sezonluk kiralanan kuyumcu, market, sağlık kulübü, kuaför ve su sporları gibi bölümleri örnek göstermek mümkün.

Sezonluk kiralama
Bu bölümlere otellerin "para basan kar marjı yüksek yerler" gözüyle bakılıyor. Tesis bünyesindeki bu bölümleri kiralayanlar, burayı alışveriş veya güzellik-bakım yapılan bir mekan haline getiriyor. İster mağaza ister bir sağlık kulübü veya saunaya dönüştürülsün, buranın yönetimi kiralayana ait. Sezonluk kiralar 15 bin euro'dan başlarken bu paranın 3- 4 ayda geri kazanılabileceği belirtiliyor.

CV'leri fakslayın
İŞ başvurularının yüzde 55'i kişisel başvuru şeklinde oluyor. Otellerde eleman alımıyla ilgili kişiler telefonla yanıt vermiyor. Bunun yerine kendilerine fakslanan veya e-postayla yollanan özgeçmişleri (CV) inceliyor. Tesislerinde çalıştırmak üzere eleman arayanlar, önce turizm konusunda eğitim şartı arıyor. Tesis yöneticileri, özellikle turizm yüksekokulu veya turizm meslek okulu mezunlarını tercih ediyor. Maaşlar ise 350 YTL'den başlayıp, 8 bin euro'ya kadar çıkıyor.
Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder