11 Aralık 2009 Cuma

Bayanlara ücretsiz aşçılık sertifikası



 Konak belediyesinin gerçekleştirdiği bu eğitimler sonucu evde oturan ev hanımları artık çok değerli bir sertifikaya sahip olup mumla aranır duruma gelecek Konak belediyesi aşçı çırağı sertifika programı ile ilgili detaylı bilgiler hemen aşağıda.

Konak Belediyesi aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlara yeni bir iş kapısını araladı. Aşçı çıraklığı ile başlayan, kalfa ve ustalık seviyesine kadar yükselen kursiyerlerin en büyük referansları sertifikaları olacak. Restoran, lokanta, otel ve pansiyonların mutfaklarında çalışacak personelin kalifiye eleman olması gerektiği için, düzenlenen aşçı çırağı kurslarının 1'inci etabında çırak 2'nci ve 3'üncü etapların da ise kadınlar kalfa ve usta sertifikalarıyla meslek sahibi olacaklar. Pratik bilgilerin yanı sıra, temizlik ve besin öğeleri hakkında bilgi alan kursiyerler, pişirmeye hazırlık ile pişirme yöntemleri hakkında da eğitim alıyorlar. Düzenlenen yarışmalara katılan kursiyerler, çıraklık aşamasında yemek konusunda ne kadar iddialı olduklarını kanıtlıyorlar.

Başkan Tartan, Konak Belediyesi ile Kampüs Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin ortak yürüttükleri aşçı çırağı eğitimi kurslarının evde oturan kadınlar için altın bilezik olduğunu ifade etti. İş başvurusu yapanların en önemli referansının aldıkları sertifikalar olduğunu dile getiren
Tartan,” Kurslara katılan aşçı adaylarının birbirinden güzel yemekler yaparak aşçılıkta ne kadar iddialı olduklarını kanıtlıyorlar. Otel, pansiyon, lokanta ve pansiyonlardan artık böyle talepler geliyor. Kaliteli yetişmiş elemanlar aranıyor” dedi.

Kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika aldıklarını dile getiren Başkan Tartan, gıda sektörünün önemini vurgulayarak, otel, pansiyon ve restoran gibi yerlerde kaliteli eleman yetiştirmek için harekete geçtiklerini belirtti. Kursların artarak devam edeceğini kaydeden Tartan, sözlerine şöyle devam etti, “Konak Belediyesi düzenlediği kurslarda mesleki eğitimler veriyor. İş bulma konusunda en önemli adım da meslek sertifikalarıdır. Mesleki eğitimlerin verildiği kurslarımıza binlerce vatandaş katılıyor. Restoran, lokanta, otel ve pansiyonların mutfaklarında çalışacak personelin kalifiye olması gerektiği için Aşçı çırağı kurslarımızı düzenliyoruz. 1'inci etapta çırak olacak kursiyerler, 2'nci ve 3'üncü etaplarda kalfa ve usta olacaklar. Kurs sonunda alacakları sertifikalar iş bulma konusunda en önemli referansları olacak” dedi.

Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder