9 Aralık 2009 Çarşamba

İşsizlere ücretsiz kurs

İşsiz ve sosyal güvencesi bulunmayan, 18-35 yaş grubundaki kişilere seracılık, aşıcılık-budamacılık ile mutfak hizmetlerini kapsayan üç ayrı dalda kalifiye eleman yetiştirme kursu açıldı.


Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen kurslar, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Genel Müdürlüğü tarafından finanse ediliyor.


GAP İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz yaptığı açıklamada, İşsiz ve sosyal güvencesi bulunmayan, 18-35 yaşa seracılık, aşıcılık-budamacılık ile mutfak hizmetlerini de kapsayan üç ayrı dalda kalifiye eleman yetiştirme kursları açtıklarını belirterek, kursların Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye İş Kurumu (İş-Kur)
Genel Müdürlüğü tarafından finanse edildiğini kaydetti. Kursların Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da desteklendiğini anlatan Açıkgöz, “Amacımız istihdamın artırılması, işgücü piyasasının nitelikli elaman ihtiyacının karşılanması ve işsizlere meslek sahibi olmalarını sağlamaktır.

Kurslar teorik ve uygulama olarak iki aşamada gerçekleşmektedir.
Eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verilecek ayrıca işe yerleştirilmelerinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır” dedi.
Hafta içi her gün 6 saat eğitim alan olan kursiyerlere günlük 15 TL katılım ücreti ödendiğini ifade eden Açıkgöz, kursların 30 Aralık tarihinde sona ereceğini kaydetti.

Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder