3 Ocak 2010 Pazar

TPAO batmanlı işçi alacak (ne alaka demeyin)

 Tpao şubat ayının ikinci yarısında tam 84 adet yeni işçi alımı yapacak. tel şart bu işçilerin batmanlı olması.


TPAO BATMAN´DAN 84 İŞÇİ ALACAK
* TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, Sondaj, Kuyu tamamlama ve Üretim ünitelerine 84 Batmanlı işsiz alınacak. TPAO Batman Bölge Müdürü Erdal Coşkun, İş-Kur´un şartlarını belirlediği 84 işçi alımının Şubat´ın ikinci haftasında gerçekleşeceğini söyledi. Kadrolara Batmanlı olmayan almayacak.
 
YILIN İLK SEVİNDİRİCİ HABERİ TPAO´DAN
Yıllardır eleman alımında bir büyük adaletsizliğin yaşandığı Batman´da bazı kurum ve kuruluşlarda işsizlere ilk sevindirici haber TPAO´dan geldi. Batman Bölge Müdürlüğü, yeni yılın ilk aylarında almayı planladığı üç teknik üniteye alınacak 84 işçinin şartlarını İş-Kur´a bildirdi. TPAO Batman Bölge Müdürü Erdal Coşkun, İş-Kur´un yeni elemanlarla ilgili şartları açıkladığını söyledi. Sondaj, Kuyu tamamlama ve Üretim Müdürlüğü´ne toplam 84 elemanın alınacağını belirten Coşkun; “Bundan böyle TPAO Batman Bölge Müdürlüğü´ne alınacak eleman alımında Batmanlı işsiz gençlere öncelik tanınacak. KPSS´den iyi puan alan Batmanlı işsizlerden alacağımız 84 işçinin mülakat sınavını en geç Şubat´ın ikinci haftasında tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
 
PETROL-İŞ, “İSABETLİ KARAR”
Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi yetkilileri, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü´nden emekli olan petrol emekçilerinin yerine Batmanlı işsiz gençlerin alınması için defalarca uyarıda bulunduklarını bildirdi. Zonguldak´taki kömür işletmelerinde çalışanların çoğununu Karadenizli olduğunu anımsatan Petrol-İş Sendikası Şube yetkilileri şöyle konuştu; “Son yıllarda erken emeklilikten ötürü TPAO´da işçi sayısı bir hayli azaldı. Emekli olanların yerine başta Ankara ve diğer illerden olmak üzere KPSS sınavıyla alınanlar, 2-3 ay Batman´a dayanabildi. Buradaki şartlara alışık olmayanlar yüzünden kadrolarda ciddi boşluklar yaşandı. TPAO´nun üç teknik ünitede çalıştıracağı elemanların Batman´dan tercih edilmesi isabetli bir karar. Bu kararı destekliyoruz.


Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder