11 Şubat 2010 Perşembe

210 adet geçici işçi alınacak

Geçen sene 300 kişinin geçici olarak bazı kurumlara kura ile alındığını belirten Müdürlük, ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ kapsamında ilk etapta 210 kişinin Batman ve İlçelerinde çeşitli kurumlarda çalıştırılacağını belirtti. Başvuruları son 3 gündür kabul eden Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğüne 100, Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne 50, Kozluk 15, Beşiri 10, Gercüş 15, Hasankeyf 10 ve Sason’a da 10 kişi alınacağını duyurdu.
Birkaç aylık işe umut bağladılar
Türkiye İş Kurumu Batman İl Müdürlüğü hazırladığı proje kapsamında işe alınacak 210 kişinin 4 ve 5 aylık süre boyunca asgari ücret ve SSK’lı olarak çalıştırılacağı belirtildi. Yapılacak
başvurular sonunda 210 kişi noter ve listeye yazılan kişilerin önünde kura ile belirlenecek. Binbir umutla birkaç aylık iş için saatlerce kuyrukta bekleyen Batmanlı işsizler, geçici de olsa işe ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Uzun kuyrukların oluştuğu Türkiye İş Kurumunda, bazı projelerin hayata geçirilmesi ile bu şekilde geçici olarak yıl boyunca 4 bin kişinin çalıştırılması hedefleniyor. Türkiye’de en fazla proje üreten Müdürlük olan Türkiye İş Kurumu Batman İl Müdürlüğü, bir çok alanda önemli başarılar elde etti.

Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder