13 Mart 2010 Cumartesi

Diyanet sözleşmeli personel alımı yapacak

 Diyanet işleri gerçekten çok iyi çalışıyor, işsiz meslektaşlarını düşünüyor. örneğin ben tarım ve köy işleri bakanlığının 2 bin 500 ziraat mühendisi alımını tam 2 yıl bekledim. e bekledimde ne oldu 2 bin 500 için de 800 veterineride kattılar hakkımızı yediler. neyse konumuza dönelim diyanet işleri maliye bakanlığından 2 bin yeni müezzin ve imam alımı için izin  girişimlerine başladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, "Önümüzdeki hafta yaklaşık 2 bin din görevlisinin alımı için ilana çıkacağız" dedi.

Özafşar, 10 il için tercihte bulunacak adayların KPSS puanına göre yerleştirileceğini kaydetti.

Özafşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 bin din görevlisinin başkanlık bünyesinde görev yapmak için talepte bulunduğunu, geçen yılki yeterlilik belgesi sınavına yaklaşık 95 bin kişinin
başvurduğunu belirtti. Özafşar, bu adaylardan 42 binin yazılı sınavı geçtiğini, mülakat sonucunda çoğunluğunu Kur'an kursu öğreticilerinin oluşturduğu 20 bin kişinin yeterlilik belgesi almaya hak kazandığını anlattı.

Halen 5-6 bin civarında yeterlilik belgesi bulunan cami görevlisi olduğunu ve bunların da görev talep ettiğini dile getiren Özafşar, "Başkanlığın, bunların hepsini aynı anda ne kadrolu ne sözleşmeli olarak alması mümkün. Çünkü Başkanlığa 1992'den beri din hizmetleri sınıfında daimi kadro verilmiş değil. Son yıllarda sözleşmeli kategorisinde verildi. Bir müddet 4/c kategorisinde çalıştılar daha sonra 4/b'ye geçirildiler. Şimdi de sözleşmeli görevli alma imkanı olabilir."

Bu yıl için Maliye Bakanlığından sözleşmeli 4 bin imamla bin müezzin-kayyım kadrosu talep ettiklerini bildiren Özafşar, talebin değerlendirildiğini ancak henüz sonuçlanmadığını belirtti.
Ayrıca geçen yıllarda yapılan atamalarda çeşitli nedenlere doldurulmayan ya da boşalan kadrolara alım yapacaklarını belirten Özafşar, "Önümüzdeki hafta yaklaşık 2 bin din görevlisinin alımı için ilana çıkacağız" dedi.


Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder