27 Ağustos 2010 Cuma

Dışişleri meslek memuru iş ilanı

Dışişleri Bakanlığı, sınavla 100 aday meslek memuru alacak.

Dışişleri Bakanlığı'nın, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilanına göre, meslek memuru atamaları, genel idare hizmetleri sınıfından 9. ve 8. derece kadrolara yapılabilecek.

Meslek memuru adayı alımı için yapılacak sınavın ilk aşaması, 2 Ekim 2010 tarihinde Ankara ve İstanbul'da yapılacak.

Sınava başvurabilmek için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, 1 Ocak 2010 tarihi itibarıyla hesaplanmak üzere, lisans diplomasına sahip bulunanlar için 30 yaşını, herhangi bir alanda lisansüstü eğitim diplomasına sahip bulunanlar için 32 yaşını doldurmamış olmak gerekecek.

Yine başvuruda bulunacak adayların, yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji, iktisat, işletme, maliye ve finans bölümleri ile ağırlıklı olarak bu alanlara yönelik eğitim programlarına sahip bölümlerinden veya hukuk fakültelerinden mezun olmak ya da üniversitelerin sosyal bilimler alanında (YÖK'ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü
eğitim yapmış olmaları gerekecek.

Adayların, 2009 veya 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) “KPSS-36, KPSS-21 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmaları gerekiyor. (Belirtilen taban puanı aşmış olmak, sınava katılma hakkını garanti etmemektedir.) Aday adayları, başvurularını en yüksek KPSS puanlarıyla yapacak.

Giriş sınavına başvuranlar KPSS puanlarına göre tek bir liste halinde sıralanacak ve ilk 2 bin aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacak. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden 22 Eylül 2010 tarihinde ilan edilecektir.

Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adreslere de yer verilecek.

Giriş sınavı başvuruları ise 27 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak ve 17 Eylül 2010 tarihinde saat 18:00'de sona erecek. Başvurular, Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

SINAV ÜÇ AŞAMALI OLACAK

Dışişleri Bakanlığı'nın aday meslek memuru alımına ilişkin sınavı çoktan seçmeli bilgi sınavı şeklinde yapılacak. Çoktan seçmeli sınav 100 sorudan oluşacak ve 150 dakika sürecek. Çoktan seçmeli sınavdaki başarı sırasına göre ilk 300 aday yazılı sınav aşamasına geçmeye hak kazanacak.

Yazılı sınavın Türkçe kompozisyon dışındaki bölümleri (yabancı dilde kompozisyon, Türkçeden yabancı dile çeviri ve yabancı dilden Türkçeye çeviri), adayın tercihine göre İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinde yapılacak. Her bir bölüm üçer saat sürecek. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava da çağrılacak.

Sözlü sınavda adaylar, muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade yeteneği ile genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu açısından öncelikle değerlendirilecek. Sınavda, güncel uluslararası konular hakkında da adaylara sorular yöneltilecek. Ankara'da yapılacak sözlü sınavın tarihi, yazılı sınav sonucuyla birlikte ilan edilecek.
Yazılı ve sözlü sınavlarda geçer not 100 üzerinden 70 olacak. Çoktan seçmeli sınavda, başarı sıralaması esas alınacak ve baraj puan uygulamasına gidilmeyecek.

Çoktan seçmeli sınavın sonuçları da 6 Ekim 2010 tarihinde açıklanacak.

Bu ilan iş ilanları sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder