8 Eylül 2010 Çarşamba

Ağaç dikme elemanları aranıyor

Belediye ağaç dikme elemanı
İşkur desteği ile kocaeli valiliği geçici eleman alacak. 400 vasıfsız elemanın 3 ay istihdam edileceği geçici iş için elemanlar Kocaeli genelinde ağaçlandırma işlemleri yürütecekler. Ağaç dikici elemanlar için 600 tl ücret verilecek ve sigorta yapılacak. Ayrıca işçilerin ulaşımıda valilik tarafından gerçekleştirilecek.

Kocaeli Valiliği, İŞKUR Kocaeli Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında düzenlenen protokol uyarınca 400 vasıfsız eleman, 3 ay boyunca geçici olarak istihdam edilecek. 400 kişi Kocaeli genelinde ağaçlandırma, çevre düzenlemesi, park yapım, bakım ve onarım işlerinde çalışacak. Geçici olarak istihdam edilecek kişilere 600 TL asgari ücret ödenecek ve sosyal güvenlik kapsamına alınacak, belediye tarafından da öğlen yemeği, toplu ulaşım ve iş kıyafetleri karşılanacak.

Kocaeli Valiliği 100. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İŞKUR Kocaeli Müdürü Öztekin Kaşukçi katıldı. Vali Topaca, Başkan Karaosmanoğlu ve müdür Kaşukçi tarafından imzalanan protokole göre 400 kişi, Ekim ile Aralık arasında 3 ay boyunca geçici olarak istihdam edilecek.

Bu işe başvurabilmek için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, daha önce İŞKUR'un düzenlediği toplum yararına çalışma programlarına ve staj programlarına katılmamış olmak ferekiyor. 400 yeni çalışana istihdam oluşturmak amacıyla ve 1 milyon
150 bin TL'lik ek ödenekle gerçekleşecek çalışma programına başvurular 400'ün üzerine çıkarsa kura çekilişi yapılacak.

İşçilerden 200 kişinin Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca, 125 kişinin İzmit, Başiskele, Kartepe, Derince, Körfez ve Kandıra, 75 kişi de Gölcük ve Karamürsel'de değerlendirilecek.


BU YIL 1.5 MİLYON AĞAÇ DİKİLECEK

Yeni bir ek ödeneğin alınması durumunda çalışma süresinin 3 aydan 6 aya çıkarılabileceğinin vurgulandığı toplantıda söz alan Başkan Karaosmanoğlu, toplum yararına oluşturulan bu istihdam çalışmasıyla, Kocaeli'ne faydalı hizmetler de ürettiklerini söyledi.

Kocaeli sanayi bölgesi ve üretimden kaynaklanan çevre kirliliği problemi oluştuğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, temiz bir çevre ve hava için, ağaç dikimine önem verdiklerini belirterek, "Geçen yıl 1 milyon ağaç diktik. Bu yılda hedefimiz 1 milyondu. Çevre ve Orman Bakanı'mız Veysel Eroğlu'nun da 500 bin fidan katkısıyla bu rakamı 1.5 milyona çıkardık. Ağaçlandırma hamlemiz devam edecek." bilgisini verdi.

Projenin sosyal açıdan önemine değinen Vali Topaca da bu ödenekten Kocaeli'nin geniş bir şekilde yararlandığını söyledi. Kocaeli'nin yeşillenmesinde bu çalışmaların katkısı olacağına duyduğu inancı da dile getiren Topaca, önümüzdeki yıl projeyle ilgili ödenekten daha fazla pay almayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Bu ilan iş ilanları sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder