23 Ekim 2010 Cumartesi

Sözleşmeli sekreter iş ilanı

T.C. Cidde Başkonsolosluğu
Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınavı Duyurusu
Başkonsolosluğumuz personel ihtiyacını karşılamak üzere sınavla Sözleşmeli Sekreter alınacaktır.

1) Adaylarda Aranan Nitelikler :
1. T.C. vatandaşı olmak 2. Sınav tarihi itibariyle 46 yaşından gün almamış olmak
3. En az lise veya dengi okullar ile bu okullara eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığımızca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak. Üniversite mezunu olmak öncelikli tercih nedenidir.
4. Türkçeyi okumak, yazmak ve anlamak yönünden çok iyi derecede bilmek.
5. Okumak, yazmak ve anlamak yönünden yeterli derecede Arapça bilmek.
6. Kamu haklarından yoksun bulunmamak. 7. Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak. 8. Erkek adaylar için: askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak. 9. Her türlü
iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını Sağlık Kurulu Raporu ile belgelemek (sınavı kazanan adaylardan istenecektir). 10. Adayların okuma, yazma, konuşma ve anlama bakımından yeterli düzeyde Arapça bilmeleri ve bilgisayar kullanmaları zorunlu olup, yeterli düzeyde İngilizce bilmek tercih nedenidir. Adayların varsa İngilizce bilgisi düzeyi sözlü sınav aşamasında değerlendirilecektir.

2) Sınavlar:
A. Yazılı Eleme Sınavı (30 Kasım 2010 Salı günü 10.00-13.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında Başkonsolosluk binasında yapılacaktır)

10.00-13.00 saatleri arası:
1. Arapçadan Türkçeye çeviri (1 saat) 2. Türkçe Kompozisyon (1 saat) 14.00-17.00 saatleri arası:
1. Türkçeden Arapçaya çeviri (1 saat) 2. Matematik (1 saat)
Yazılı eleme sınavında başarılı olan adaylar 01 Aralık 2010 Çarşamba günü, saat 10.00’da yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edilecektir.

B. Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı:
- Genel Kültür (Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı ve Türk İnkılâp Tarihi) - Arapça ve Türkçe (varsa ilaveten İngilizce) dinleme-anlama-konuşma.
- Bilgisayar/Daktilo kullanımı.

3) Adaylardan İstenen Belgeler:
- Başvuru dilekçesi ve kısa özgeçmiş (dilekçede; adres, telefon numarası, e-mail adresi gibi temas bilgilerine de yer verilmelidir). - Pasaportun ve/veya Suudi Arabistan ikame izni belgesinin aslı veya yazılı sayfalarının onaylı fotokopileri - Nüfus Hüviyet Cüzdanının aslı veya onaylı fotokopisi (arkalı önlü) - Son aldığı diplomanın aslı veya fotokopisi (onaylı fotokopi sınavı kazanan adaydan dosyaya konmak üzere istenecektir)- İki adet vesikalık fotoğraf - Erkek adaylar için: askerlik terhis belgesinin aslı veya fotokopisi (onaylı fotokopi sınavı kazanan adaydan istenecektir)
- Sınavı asil ve yedek olarak kazanacaklardan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü veya illerde Cumhuriyet Savcılığından temin edecekleri “Adli Sicil ve Adli Arşiv Kaydı” talep edilecektir.


Sınava katılmak isteyenlerin, en geç 14 Kasım 2010, Pazartesi gününe kadar şahsen veya yazılı olarak (posta ya da e-posta), yukarıdaki belgelerle Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu’na başvurmaları gerekmektedir. Yazılı sınava kabulde, pasaport veya nüfus cüzdanının aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.

Başvuru Adresi :
Turkish Consulate Generale
P.O. Box: 70 Jeddah 21411 Saudi Arabia
Tel: 00966 2 665 48 73 – 660 16 07
E-Posta : turkcons.jeddah@mfa.gov.tr

Bu ilan iş ilanları sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder