23 Şubat 2011 Çarşamba

İtfaiye eri aranıyor (KPSS 68)

KIRKLARELİ İLİ BABAESKİ İLÇESİ

SİNANLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI

SINAVLA İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

SİNANLI Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartlara tabi olarak istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı resmi gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmenliğinin 15, 16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde;

Belediyemizde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adeti, KPSS puan türü, taban puanı ve öğrenim durumu belirtilen 1 Adet itfaiye Eri kadrosuna 2010 yılı kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girmiş ve belediyemiz sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanlarına göre belediyemize müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere kadro ve öğrenim durumu itibariyle ilan edilen sayının 3 katı aday
belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır.

Unvanı Sınıfı Kadro Derecesi Adedi Cinsiyet Öğrenim Durumu KPSS Taban Puanı KPSS Puan Türü
İTFAİYE ERİ GİH 11 1 E/K M.Y.O. Teknik Programlar Bölümü Harita ve Kadastro Teknikeri Mezunu olmak 68 KPSSP93 2010
İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI

İtfaiye erliğine başvuruda bulunmak için 657 sayılı kanunun 48. maddesindeki genel şartların yanı sıra;

1) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

2) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak,

3) İtfaiye eri sınavının yapılacağı tarih itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,

-1-

4) Erkek adayların Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya muaf olmak,

5) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak,

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Başvuru süresi 10/03/2011 tarihinde saat :09:30 ‘da başlayıp aynı gün mesai saati sonuna kadar Belediye Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Eksik bilgi ve belgelerle yapılan başvurular ve nitelikleri uygun olmadığı tespit edilen başvurular idaremizce değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1) Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu (Boş başvuru formu örneği belediyemizden temin edilecektir.)

2) 2010 Yılı KPSSP93 sonuç belgesi,

3) T.C. Kimlik No’lu Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslı veya Noter tastiklisi gerekmektedir.)

4) Öğrenim durumlarını gösterir belge fotokopisi (Aslı veya Noter tastiklisi gerekmektedir.)

5) 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (1 adeti başvuru formuna yapıştırılacaktır.)

6) Erkek adaylar için terhis belgesi veya askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı

7) Adli Sicil Belgesi ,

8) Görevini yapmaya engel olmadığına dair Devlet Hastanesinden alınmış Sağlık Raporu.

9) İkametgah Belgesi .

SINAV YERİ VE ZAMANI

Sınav, KIRKLARELİ - BABAESKİ İlçesi SİNANLI Belediye Başkanlığı adresindeki Belediye Toplantı Salonunda 15/03/2011 Salı günü saat 11.00’da başlayacak olup dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak yapılacaktır. Sınava çağırılacak adayların listesi Belediye İlan panosunda ilan edilecektir. Sınava girecek olan adaylar sınav giriş belgelerini sınav saatine kadar Belediyemizden temin edeceklerdir.

Sınava müracaat eden adaylar, müracaatları sırasında başvuru formunda yer alan boy ve kilo tespit bölümünü ALPULLU Sağlık Ocağından onaylatacaklardır. Boy ve Kilo Tespit Formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1) Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Sınavın yeri, başlama gün ve saati, adaylara yazılı olarak duyurulur. Adayların bu sınava alınmaları alfabetik soyadı sırasına göre olur. Sözlü sınavda değerlendirme, komisyon başkanı ve üyelerin 100 üzerinden ayrı ayrı takdir edecekleri notların toplamının ortalaması alınarak yapılır.

2) Sözlü sınav komisyonu, sınava giren adayları dayanıklılık testi dahil olmak üzere, itfaiye yönetmeliği ve bu ilanda belirlenen atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirir.

3) Başarı notu sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü sınav komisyonu, sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavda başarılı olmak için 100 üzerinden 70 puan almak gerekir.

4)Sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar aday, komisyonca belirlenen sözlü sınav listesindeki başarı sıralamasına göre sınavın bitiş tarihini takip eden iki gün içinde, liste halinde belediyemiz ilan panoları ile ilan olunacaktır. Sınav sonuçları kazanan adaylara da ayrıca yazılı olarak tebliğ edilir. Bu tebligatta sınavı kazanmış olanların atanması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir.

5)Sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde başvurmayanların yerine birinci yedekten başlayarak yedek başarı listesindeki sıraya göre aday çağırılır.

SINAV KONULARI (MÜLAKAT)

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2) Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi

3) 657 sayılı Devlet Memurları kanunu

4) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuattan oluşacaktır.

5) Belediye itfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5. bendi gereği dayanıklılık testi,

Bu ilan iş ilanları sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder