23 Aralık 2009 Çarşamba

98 adet yeni hizmetli alınacak

4 Ocak-18 Haziran 2010 tarihleri arasında hizmetli statüsünde çalıştırılmak üzere il merkezinde 60, Ayrancı’da 6, Başyayla’da 3, Ermenek’te 18, Karabekir’de 2 ve Sarıveliler’de 9 olmak üzere toplam 98 kişiye iş imkanı verileceği açıklandı.
   İşkur İl Müdürü Selami Harman konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “İlimizdeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda 2009 yılı hizmetli çalıştırılması projesi 31 Aralık 2009 tarihinde sona erecektir. Ülkemizde son aylarda yaygın olarak görülen Domuz Gribine karşı öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim görebilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla 2010 yılında uygulanacak programların seçmelerinin 2009 yılı Aralık ayı içerisinde yapılması için Genel Müdürlüğümüzden onay alınmıştır. Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği “Okullarda 4 Ocak-18 Haziran 2010 tarihleri arasında hizmetli statüsünde çalıştırılmak üzere 98 kişi görevlendirilecektir. Program çerçevesinde; ücret, vergi ve sosyal güvenlik giderlerinden oluşan sanayi sektöründe çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan cari brüt asgari ücrete göre hesaplanan toplam işçi ücret gideri, İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Katılımcılar, Programın uygulandığı ilçelerde ikamet edenlerden seçilecek olup; öngörülenden fazla katılımcı olması durumunda, noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecektir. Bu projede çalışmak isteyen ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan kişilerin en geç

28 Aralık 2009 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Türkiye İş Kurumu Karaman İl Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri veya kurumumuz internet sitesinden (http://www.iskur.gov.tr)’den kayıt yaptırdıktan sonra Kurs Modülünden başvuru yapmaları gerekmektedir. Karaman Merkez için Noter kurası 29 Aralık 2009 Salı günü saat:10.00’da Yunus Emre Nikâh Salonunda yapılacaktır. Başvuru sahiplerinin noter kurasına katılmaları zorunludur. Kurada hazır bulunmayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Diğer ilçelere yapılan başvurulara ait noter kurası ise yine aynı gün saat:14.00’de İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilecektir. Başvuru sahipleri istemeleri halinde kurayı izleyebileceklerdir” dedi.
   Programlara katılabilmek için aranan koşullar ise şöyle;
   • Kuruma kayıtlı işsiz olmak
   • En az ilkokul mezunu olmak
   • 19-50 yaş aralığında olmak
   • Daha önce Kurumun düzenlediği Toplum Yararına Çalışma Programlarına katılmamış olmak
   • Son 24 ay içerisinde Kurumun düzenlediği Meslek Edindirme Kurslarına katılmamış olmak
   • Emekli, malul dul ve yetim aylığı almamak
   • Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. geliri olmamak (özürlü maaşı vb.)

Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder