23 Aralık 2009 Çarşamba

Büyük eleman alımı yapılacak

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, müzakerelerin başlaması nedeniyle Bakanlıkta bir reorganizasyona gidileceğini, bu çerçevede yeni eleman alınacağını açıkladı.

Eroğlu, Brüksel’den dönerken uçakta yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı’na DSİ’de istihdam edilmek üzere 400, bakanlık merkezinde görevlendirmek için de 400 olmak üzere, toplam 800 kişilik yeni işe alım başvurusunda bulunduklarını söyledi. Eroğlu, Maliye Bakanlığı’nın olurunun ardından adayların Kamu Personeli Seçme sınavındaki sonuçlarına bakılarak alınacaklarını da belirtti.

“Bakanlıktaki reorganizasyon çerçevesinde Çevre İdaresi Başkanlığı adıyla yeni bir başkanlık kuracağız” diyen Eroğlu, bu başkanlığın özellikle denetim, ölçüm ve ruhsatlandırma gibi konularda görev yapacağını söyledi.

BAKAN TARIH DE VERDİ

AB’nin Çevre faslı, daha önce üye olan ülkelerin uyumda en çok zorlandıkları, en maliyetli ve en uzun süren fasıl olarak biliniyor. Ancak Çevre Bakanı Eroğlu, Türkiye’nin toplam maliyeti 54 milyar dolar olan uyumu konusunda tam bir tarih verdi. Eroğlu, “Çevre faslına
hazırız. 2013 sonuna kadar her şeyi yapmayı planlıyoruz. 29 Ekim 2013’te, saat 16.59’da AB’nin tüm standartlarına uyumu gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Çevre Bakanlığının Türkiye’deki en yatırımcı bakanlık olduğunu da belirten Eroğlu, her yıl Bakanlığın yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırım yaptığını, iş imkanı sunduğunu anlattı.

Eroğlu, “çok zor bir işin altına imza attınız. Çevre faslı en zor başlık. Uyum nasıl olacak diye uykunuz kaçmıyor mu?” sorusuna ise, “Benim uykum kaçmaz. Çok iyi planlama yaparım. Planlama bitince de, çok rahat uyurum” yanıtını verdi.
Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder