5 Aralık 2009 Cumartesi

Hürsiad iş garanti ücretsiz eğitim kursu kayıtları devam ediyor

 HÜRSİAD'ın yaptığı bu tür kurslar hem işverenin hemde arayanın en rağbet edeceği uygulamalardır. bu işlemlerde emeği geçenlerden Allah razı olsun. kayıt için detaylar aşağıdadır.

 HÜRSİAD Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, kursa 24 işsiz gencin katılacağını söyledi. Yaklaşık 8 ay sürecek kursta, pratik eğitimlerin verileceğini belirten Özdülkar, kursa en az lise mezunu 18-35 yaş arası işsiz veya işini kaybetme riski olan bay ve bayanların katılabileceğini kaydetti. Kursun 10 Aralık'ta başlayacağını aktaran Özdülkar, "Kursumuza katılan ve başarılı olan kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamladıktan hemen sonra işbaşı yapacak. Çünkü, iş adamlarımız daha kursumuz başlamadan başarılı kursiyerlerimize iş vereceklerini bildirdi." diye konuştu.

Kursiyerlere; bilgisayar işletmenliği, yabancı dil temel ve ticaret İngilizcesi, dış ticaret, uluslararası ticaret hukuku eğitimleri vereceklerini kaydeden Özdülkar, şöyle konuştu: "Gaziantep, birçok sektörde üstünlüğünü kanıtlamış, iç ve dış pazarlarda söz sahibi olmuş bir il. Ancak bir sanayi ve ticaret kenti olan kentimiz Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Hakkari, Van, Bingöl, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Malatya ve Kahramanmaraş gibi şehirlerden sürekli göç alıyor. Bu nedenle işsiz kesim arttı. Göçle birlikte sosyo - ekonomik yapı değişiyor. İşsiz gençliğin olumsuz eğilimlere yönelmemesi için acilen meslek edindirilmesi şart. Bu bağlamda günümüzün en popüler mesleklerinden biri olan dış ticaret, projemizin konusu oldu. Kayıtlarımız devam ediyor, kursumuza ücretsiz katılmak isteyen tüm kursiyerlerimizi derneğimize bekliyoruz.
Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder