7 Ocak 2010 Perşembe

Katip alınacak

Tavşanlı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı'ndan yapılan duyuruda, Tavşanlı, Domaniç ve Emet adliyelerinde çalıştırılmak üzere sözleşmeli zabıt katibinin alınacağı bildirildi.
Yapılan açıklamada, "Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararının 4'üncü maddesine göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca, ilk defa istihdam edilmek üzere 2178 sözleşmeli zabıt katibi pozisyonuna, adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 114/1-a/1. bendinde yer alanlara öncelik tanımak kaydıyla personel alınacak" denildi.
Tavşanlı'da Adalet Komisyonu'nca yapılacak uygulamalı sınav ve sözlü sınava 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) lisans mezunları
için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSS93, ortaöğretim mezunları için de KPSSP94 puan türlerinden 70 veya daha yukarı puan alanlar başvurabilecek.
21 Ocak Perşembe günü başlayan başvuruların Adalet Komisyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üze-re mahalli Cumhuriyet savcılıklarına yapılması gerekiyor. Başvuruda son tarih ise 8 Şubat Pazartesi olarak belirlendi.
Başvurularda gerekli belgeler ise şu şekilde: Adalet Komisyonlarından temin edilecek olan başvuru formu, nüfus cüzdan fotokopisi, öğrenim belgesi, KPSS-2008 sınav sonuç belgesi, son üç ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf, bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika ya da belirtilen okullardan mezun olunduğuna dair belge, adayların eşlerinin iş durumlarına ilişkin dilekçe şeklinde beyan ile güvenlik soruşturması ve adalet komisyonlarından temin edilecek olan arşiv araştırması yönetmeliğinin 12'nci maddesine göre uygun olarak eksiksiz doldurulacak arşiv araştırması formu."
Uygulamalı sınav tarihi 20 Şubat Cumartesi günü 9.00'da, sözlü sınav tarihi ise 27 Şubat Cumartesi günü yine aynı saatte yapılacak.

Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder