11 Şubat 2010 Perşembe

İş başvurularınız sincan belediyesine

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in katılımıyla imzalanan protokol çerçevesinde Ankara'daki tüm ilçe belediyeleri işkur büroları gibi başvuru kabul edebilecek. Bu kapsamda Sincan Belediyesi de alt yapısını tamamlayarak hizmete hazır hale geldi.

Belediyelerin aynı zamanda işkur irtibat noktalarına dönüşme projesi kapsamında en büyük adım bugün Bakanlık toplantı salonunda atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK ve ilçe belediye başkanları protokole imza attı.

Protokol kapsamında, İşkur veritabanına kayıt olmak yada, Mesleki İstihdam kurslarından ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar belediyelere başvurabilecek. Sincan Belediyesi de günler öncesinden başlattığı çalışmalar doğrultusunda Beyaz Masa biriminde gerekli altyapıyı tamamladı. Bundan böyle internete girme imkanı olmayan, işkur'a internetten başvuru yapamayan vatandaşlar Sincan Belediyesi Beyaz Masa'dan bu başvurularını yapabilecek.

Protokol töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, artık belediyeler aracılığıyla İŞKUR hizmetlerinin vatandaşın ayağına götürüleceğini söyledi. Dinçer, belediye başkanlarına hitaben şunları ifade etti:

''Sizlerle yaptığımız çalışmayla hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi hedefliyoruz. Sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü burada kritik nokta sizsiniz. Her ne kadar fikrini, projesini ortaya koymak bize ait olsa da uygulaması size ait olacak. Protokolün, hizmetlerini daha etkin hale getireceğini de vurgulayan Dinçer: ''Bu hizmetle birlikte işçilerimiz veya işsizlerimiz doğrudan doğruya size gelecekler. Zaten bizden çok size geliyorlardı. Biz bunun farkındayız. Yerel yönetici olmanız hasebiyle çoğu kere işsizlerin iş talebini size yaptıklarını biliyorum. Halbuki, biz kurumsal olarak iş bulma çalışması yapıyor olmamıza rağmen, çoğu kere size ulaşıp talepte bulunabiliyorlar. Bundan sonra bu tür taleplerin gelmesi ve iş bulunması durumunda bunlar bizim kayıtlarımıza girecek.'' Dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, Yerel yönetimlerin sunduğu hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi yönünde önemli bir adım atıldığını vurgulayarak ''devrim'' sayılabilecek uygulama için Ankaralılar ve ''işsizler ordusu'' adına Bakan Dinçer'e şükranlarını sunduğunu ifade etti. Belediyelerin imkanlarının İŞKUR'la mukayese edildiğinde çok fazla olduğuna işaret eden Gökçek, bu işbirliğiyle işsizlikle mücadele konusunda çok ciddi adım atılacağını ifade etti.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ise, bundan böyle Sincanlıların İşkur başvuruları için bölge müdürlüklerine kadar gitmek zorunda kalmayacaklarını hatırlatarak, internet imkanı olmayan vatandaşların başvurularını Beyaz masaya bugünden itibaren yapabileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol Bakan Dinçer ve toplantıya katılan Ankara'daki belediye başkanları tarafından imzalandı.

Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder