7 Eylül 2010 Salı

İşkur iş koçları alacak

işkur iş koçluğu
 İşkur kabuk değiştiriyor. İşsizlerimizin durumu işkura yeni yöntemler yeni fikirler almaya itiyor. işkur iş koçluğu sistemini başlatarak tüm işsizleri kayıt altına almayı hedefliyor. bu güne kadar işkur sitesi iş ilanlarının bulunduğu bir portaldı, artık buda değişecek ve iş arayanların ilanlarının bulunduğu bir portala dönüşecek. 15 büyük şehirde iş koçları işsizleri bulup internette ilanını oluşturacak. iş çokları ne yapar diye sormayın, işte yanıtları....

BİNLERCE İŞ KOÇU ALINACAK

Yani 7 binin üzerinde personel mi alacaksınız?

BİÇERLİ: Personel sayımızı hizmet alımı yöntemiyle artıracağız. Pratik olmalıyız, kaybedecek zamanımız yok. Bunun için hizmet alımı yapacağız. Birinci tur görüşmeleri yaptık, bayramdan sonra alım yöntemini ve sayısını netleştireceğiz.

Hangi hizmeti alacaksınız?

BİÇERLİ: İlk etapta iş danışmanlığı hizmeti almayı planlıyoruz. Ankara hariç 15 büyük şehirde iş danışmanları, iş koçları alacağız. Onlar işsizin kaydıyla başlayacaklar. Mümkünse birebir görüşerek işsizin kişisel özelliklerini, yeteneklerini anlayarak, en uygun işe veya meslek edindirme
 programına yönlendirecekler.

Bazı kişiler mesleki eğitime gerek duymadan, basit bir danışmanlık hizmetiyle iş bulabilirler. Bazılarının eksikliklerini tespit edip mesleki eğitim vermeniz gerekir. Bazıları biraz da ümitsiz vak’adır. Mesleksizdir. Birkaç modda eğitim alması gerekir. Bir eğitim alıp, üstüne başka bir modül verilmesi gerekir. İşte bu görüşmelerin birden fazla yapılarak işinin takip edilmesi lazım. Maalesef bu hizmeti şuanda 2 bin personelle yeterince veremiyoruz.

Meslek edindirme yöntemi, danışmanlığa göre 7 kat daha pahalıdır. Oysa işsizlerin büyük bir kısmı çok fazla eğitime ihtiyaç duymadan, basit bir danışmanlık faaliyetiyle iş bulabilecek nitelikte kişiler. Bunları emek piyasasına çabuk entegre etmeyi düşünüyoruz. Çok aktif olacağız. Bu sayede işsizliğin aşağı çekilmesinde önemli bir rol oynayacağımızı düşünüyorum.

Bu ilan iş ilanları sitesinden yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder