18 Ekim 2010 Pazartesi

Diyanet 4119 kişilik iş ilanı yayınladı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN
633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 6002 sayılı kanunla değişik 10 uncu maddesinin 5. fıkrası ile aynı Kanuna 6002 sayılı kanunun 20 inci maddesi ile eklenen geçici 14 üncü maddesi uyarınca Diyanet İşleri Başkanlığına ait boş kadrolardan aşağıda sınıfı, unvanı, tahsil durumları, kadro derecesi ve adedi belirtilen toplam 4.119 adet kadroya KPSS (B) grubu puan sırası esas alınarak her bir unvan için aşağıdaki tabloda belirtilen boş kadro sayısının üç katına kadar çağrılacak adaylar arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü-uygulamalı sınav sonucu başarı sırasına göre açıktan atama yapılacaktır.
A- Açıktan Atama Yapılacak Kadroların Sınıf, Unvan ve Tahsil Durumlarına Göre Dağılımı:
SINIFIÜNVANIKPSS TAHSİL DURUMUKONTENJAN GRUBUKADRO DERECESİADEDİ
D.H.Aday Vaizlikİlahiyat Fakültesi16-9110
D.H.Aday K.K.Öğreticiliğiİlahiyat Fakültesi16-970
İ.H.L. + Diğer Lisans26-910
İlahiyat Ön Lisans37-1025
İ.H.L. + Diğer Ön Lisans48-1010
İ.H.L. + Hafız59-1035
İ.H.L.69-1210
D.H.Aday İmam-Hatiplikİlahiyat Fakültesi16-950
İ.H.L. + Diğer Lisans26-9100
İlahiyat Ön Lisans37-10400
İ.H.L. + Diğer Ön Lisans47-1070
İ.H.L. + Hafız59-111700
İ.H.L.69-121300
D.H.Aday Müezzin-Kayyımlıkİ.H.L.19-12140
Lise/Dengi Mezunu + Hafız29-1289
Toplam4119
Sınav İşlemleri:

1. Sınava çağrılacak adaylar ile sınav tarih ve yerleri Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sayfasında 03 Kasım 2010 tarihinden itibaren ilan edilecek olup, sınava girmeye hak kazananlar “Sınav Giriş Belgesi”ni de aynı siteden alabileceklerdir.

2. Adaylar sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinin birini de (Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

3. Sınava çağrılacak en son puanlı adayın birden fazla olması halinde, puanı eşit olan adayların tamamı
sınava çağrılır.

4. Sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır.

5. Sınav sonuçları Başkanlığımızın www.diyanet.gov.tr adresindeki Personel Hizmetleri sayfasında duyurulacaktır.

c) Sınav Sonrası işlemler:

1. Sınav sonucu vaiz olarak atanacaklar Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin (ı) bendi ek-1 listede belirtilen 5 ve 6 ncı grup illere atanacaklar ve atanacakları yerde mevzuat gereği olan çalışma sürelerini doldurmadan (mazeret grubu dahil) tayin talebinde bulunamayacaklardır.

2. Atamalar; sözlü-uygulamalı sınav sonucu başarı sırasına göre, başarılı olan adaylar arasından, ilan edilen kadro sayısı kadar, en yüksek puandan başlamak suretiyle, il tercihleri dikkate alınarak yapılacaktır. (Atamalarda sözlü-uygulamalı sınavdan alınan puanların eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olan, onun da eşit olması halinde KPSS’na katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olan, bu tarihin de aynı olması halinde, doğum tarihi önce olanın ataması yapılacaktır.)

3. Sınavı kazanan adaylar, sınav sonuçlarının ilanını müteakip, belirlenen günler içerisinde Başkanlığımızın resmi internet sayfasında ilan edilen iller içerisinden, en fazla 15 il tercihinde bulunabileceklerdir. (Adaylar, 15 tercihin dışında “Başkanlıkça Uygun Görülecek İllere” ibaresi olan yeri işaretledikleri takdirde tercihlerinden birisine yerleşememeleri halinde re’sen atanabileceklerdir.)

4. İllere atamaları yapılan adayların il içerisinde yapılacak yer tespitleri ise camilerin özelliklerine göre, İl Müftülüklerince yapılacaktır. İl bazında yapılacak yerleştirme, adayın sözlü uygulamalı sınavdan aldığı puanın %70’i ile KPSS’den aldığı puanının % 30’unun toplamı esas alınarak, en yüksek puandan başlamak suretiyle yapılacaktır.

5. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

6. Bu duyurunun şartları, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atama ile ilgilidir. (Bundan sonraki sınav ve atamalar için müktesep teşkil etmez.)

7.Yerleştirme sonuçları Başkanlığımızın www.diyanet.gov.tr adresindeki Personel Hizmetleri internet adresinde duyurulacaktır.

8. Diyanet İşleri Başkanlığı web sitesinde, sınav ve sonuçları ile ilgili yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

D- Başvuru için gerekli belgeler:

1. T.C. Kimlik numaralı hüviyet belgesi,

2. KPSS’ye başvururken beyan ettiği öğrenim belgesi,

3. KPSS sonuç belgesi,

4. Hafızlık Belgesi (hafız olduğunu beyan etmiş ise)

E- Sınav Konuları;

1- Vaizlik için Sınav Konuları:

Diyanet İşleri Başkanlığı web sayfasının “Hizmetlerimiz/Eğitim Hizmetleri” bölümünde yer alan yeterlik konuları. (Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 11’inci maddesindeki konular)

2- Kur’an Kursu Öğreticiliği ve İmam-Hatiplik için Sınav Konuları:

Diyanet İşleri Başkanlığı web sayfasının “Hizmetlerimiz/Eğitim Hizmetleri” bölümünde yer alan yeterlik konuları. (Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 11’inci Maddesindeki konular)

3- Müezzin-Kayyımlık için Sınav Konuları:

(Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 11’inci maddesindeki konular)

2 yorum:

  1. İŞ İHTİYACIM VAR LÜTFEN ARAYIN ALLAH İÇİN 05412686063.......

    YanıtlaSil
  2. sayın müdürlerim mrb ben ramazan yıldırım 1978 kırıkkale doğumluyum evli ve 3 çocuk sahibiyim okuyolar işsizim ilk okul mezunusun diye iş bulamadım ne torpilim nede işe başlatacak dayım var anlayacanız gariban tayfası eğer banada iş verirseniz hem çocuklarımın hemde ailemin yüzü gülecek umarım bana yardımcı olacak vijdan sahibi bir büyüğümün kalbine girerim saygılarımla 0545 465 87 48 0318 233 86 48 saygılarımla

    YanıtlaSil