30 Aralık 2010 Perşembe

TİGEM lise-önlisans mezunu 315 kişi alacak

İşsizliğin belkide en çok hissedildiği lise ve Önlisans mezunlarına yönelik bir alım yapılacak. TİGEM ceylanpınar tam 315 tane çeşitli branşlarda eleman alımı yapacak.

İşsizliğin çözümü ile ilgili son zamanlarda üst üste müjdeler geldi. Hükümet işsizliği azaltmak, istihdamı yaratmak amacıyla uzun süredir yaptığı çalışmalar son günlerde ses getirmeye başladı. Vatandaşlardan bazılar teşvik ve kredilerden yararlanmayı hedeflerken bazıları işsizlikten kurtulmak için verilen hibelere göz dikti. İŞKUR ve KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursu ve ardından 27 bin liralık hibe şansını değerlendirmek için İŞKUR merkezlerine akın etti. Mülakat sonucu yapılan mülakatlar sonucunda kursiyerler belirlendi. Mülakatta birçok işsiz elenirken yeni iş müjdesi geldi. Bölgenin en
büyük çiftlik özelliğine sahip olan Ceylanpınar TİGEM, 315 işsizi istihdam edeceğini açıkladı. İş başvurularının yarın başlaması bekleniyor.

TİGEM'de çalıştırılmak üzere 4 kaynakçı (oksijen-elektrik), 11 tamirci- Makinist (Dizel Motor), 16 tarım alet makineleri bakım onarımcısı, 98 traktör sürücüsü, 186 sulama işçisi alımı yapılacak. 2010 lise/ Önlisans KPSS'den en az 60 puan şartı aranan iş için en az B sınıfı ehliyete de sahip olması gerekiyor.

Lisans mezunu ve ilköğretim mezunlarının alınmayacağı İşe, düz liselerin tamamı, mesleki liselerin ilgili bölümleri (metal teknolojisi, motorlu araç teknolojisi alanı, otomotiv, Elektromekanik) ve önlisansın Otomotiv, Bilgisayar, Elektronik, Tarım Makineleri, Motor ve endüstriyel Otomasyon Teknolojileri mezunları başvurabilecek. Başvurular adrese dayalı nüfus kayıt sistemi geçerli olduğundan ikametgahı Şanlıurfa'da olmayanlar iş başvurusu yapamayacak.

Bu ilan iş ilanları sitesinden yayınlanmıştır.

1 yorum:

  1. lise ve önlisans mezunları boş kişiler. ama şöyle bir durum var ki, lisans yani fakülte eğitimine hak kazanıp kayıt yaptıran sonra okulu çeşitli nedenlerle terk eden kişilerde ne yazık ki lise mezunları ile aynı muameleyi görüyor. işte bu çok kötü.
    lise'nin kendisi zaten berbat bir eğitim kurumu. MEB yani hükümete bağlı olan her eğitim kuruluşu kaliteden yoksundur diyebiliriz. bazı özel liseler haricinde.

    YanıtlaSil