7 Aralık 2009 Pazartesi

İşkur 20 bin eleman talep edecek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) küresel krizin yeniden derinleşebileceği korkusuyla ihtiyacı ve potansiyeli olduğu halde eleman almakta tereddüt eden işyerlerinin tek tek kapısını açıp 20 bin kişiye istihdam sağlayacak. İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata, “İşveren bize gelemiyorsa biz onlara gideriz. Yeter ki bir kişi dahi olsun işe kavuşsun” dedi.
ZİYARETE ODAKLANDIK
İşsizlere iş bulma konusunda geliştirdikleri yeni strateji hakkında bilgi veren Genel Müdür Ata, bu yıl başladıkları işvereni ziyaret turlarına önümüzdeki yıl çok daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi. Kurumda çalışan personelin büyük bir bölümünü bu projeye kanalize ettiklerini belirten Ata, kurum personelinin işyerinde işvereni beklemek yerine bizzat işyerlerinin kapısını
çalacağını, bu amaçla da çeşitli alanlarda uzmanlaşmış personele özel eğitim verildiğini söyledi.
POTANSİYELE BAKILACAK
Genel Müdür Ata, işsizlere iş aramak amacıyla kapısını çalmayı planladıkları işyeri sayısını ise en az 50 bin olarak açıkladı. Ziyaretler ve yüz yüze görüşmeler sayesinde İŞKUR aracılığıyla işe yerleşen kişi sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Ata, bu yolla 15-20 bin kişiye iş bulmayı hedeflediklerini söyledi. Namık Ata, “Kriz öncesinde yılda yaklaşık 100 bin kişi İşkur aracılığıyla işe yerleşiyordu. Fakat kriz nedeniyle bu sayı şimdi 83-85 binlere kadar düştü. Amacımız bu yolla yeniden 100 bin ve daha fazla kişiye iş bulmak” dedi. Namık Ata’nın verdiği bilgilere göre, İşkur personeli ziyaret edecekleri işyeri seçiminde, istihdam potansiyeli yüksek, üretim ve satışları iyi ve yeni işçi çalıştırma kapasitesi yüksek şirketleri tercih edecek. Bu şirketlere öncelikle ihtiyaç duydukları personelin vasıfları sorulacak. Daha sonra da İşkur’a kayıtlı işsizler listesinden o şirkete uygun elemanlar önerilecek.
5 KiŞiDEN 1’i ŞANSLI
İŞKUR’un verilerine göre bu yılın ekim ayı itibariyle iş bulmak amacıyla kuruma yapılan başvurusu sayısı 1 milyon 222 bine çıktı. Geçen yıl aynı dönemde iş için başvuru yapanların sayısı 946 bin kişiydi. İŞKUR başvuru yapanlar içinden 590 binini, 132 bin kişilik eleman ihtiyacı olduğunu bildiren işverene sundu. Bu sayede 83 bin kişi işe yerleşti. Ekim ayı itibariyle Türkiye’de halen 1 milyon 810 bin kayıtlı işgücü, 1 milyon 650 bin de kayıtlı işsiz bulunuyor.

Bu ilan iş verenler sitesinden yayınlanmıştır.

1 yorum:

  1. ÜNİVERSİTE MEZUNUYUM İŞ ARIYORUM COK ZOR DURUMDAYIM BANA YARDIMCI OLUN BİR İŞ VERİN 5368980832

    YanıtlaSil